Uuden blogin esittely

Olen täällä taas!

Kirjoittamisen tarve ei päästä irti. Aika kirjoittamiselle on ollut viime vuodet kortilla, enkä sitä oikeastaan ole missään muodossa harrastanutkaan. Aikaisemmin olen kirjoittanut sarjakuva-aiheisia (okei, enimmäkseen mangaa käsitteleviä) juttujani niin omassa Harakan varpaat -blogissani kuin myös Anime-lehdessä ja sarjakuvaportaali Kvaakissa. Ehkä joku jopa muistaa.


Tämän uuden Sarjakuvaharrastelija-blogin kautta haen nyt uutta alkua ja kanavaa jakaa innostukseni sarjakuvia kohtaan. Luultavasti tästä blogista tulee hyvin mangapainotteinen, mutta en lupaa, etteikö ajoittain muutakin sarjakuvaa läpi pääsisi. Esimerkiksi Egmontin viime vuodet julkaisema eurooppalaisiin klassikkosarjakuviin keskittynyt BD-sarja on ollut lysti tapaus vaillinaisesta painolaadusta huolimatta. Ainakin kevyitä arvosteluja on tarkoitus kirjoitella, ehkä myös lyhyitä katsauksia siihen, mitä muutoin olen lukenut ja ostanut.

Blogipuolelle en ole kirjoittanut mitään neljään vuoteen. Kvaakissa ja Animessa kirjoittamisen lopettamisesta ei taida ihan yhtä kauan olla, mutta hyvän aikaa kuitenkin.  Taustalla ei ole mitään yleispätevää syytä kirjoittamisen hiipumiseen. Elämä on kyllä ollut kiireistä, työtä ja perhe-elämää, tosin ne asiat ovat edelleen kohdillaan. Jossain kohtaa ei vain tuntunut enää siltä, että sarjakuvista kirjoittaminen olisi tuottanut minulle iloa.


Nämä hiljaiset vuodet olen jakanut intoni sarjakuviin Instagramissa ja edelleen aion jatkaa hyvää ja hauskaa tekemistä siellä. Saa laittaa seurantaan, käyttäjänimi on @Beardedfinn, mutta luultavasti käytän näihin blogijuttujen mainosteluihin vuosi sitten tekemääni @Sarjakuvaharrastelija -tiliä, koska toisella tilillä kieli on alusta saakka ollut englanti ja seuraajakuntani hyvin kansainvälistä. Sarjakuvaharrastelija on ollut Instassa hiljaiselolla, mutta ehkä sen tätä varten valjastan käyttöön.

Miksi sitten taas blogin pariin? Kuten yltä voi jo päätellä, on ajatus muhinut jo viime vuonna. Aika ei kuitenkaan tuntunut otolliselta, sillä Suomessa mangan julkaisukenttä eli hiljaiseloa ja mangastahan minä mieluiten jaarittelen. Viime aikojen isot uutiset suomenkielisen mangan osalta saivat ajatuksen blogista taas heräämään.

Tammen päätös lopettaa mangan julkaisu, Sangatsu Mangan ja Punaisen jättiläisen siirtyminen uudelle omistajalle sekä viimeisimpänä pahasti puskista tullut tieto Ivrean kolmannesta tulemisesta Suomeen ovat kutkuttavia asioita.

Tällä hetkellä kuluttajan näkökulmasta on mahdotonta sanoa, onko koko ala vajoamassa maastamme olemattomiin, vai ollaanko sittenkin uuden kulta-ajan ovella. Kauan Suomesta puuttunut kilpailu alalla voi olla jopa hyväksi kotikieliselle mangalle, vaikka yksittäiset seikat, päällimmäisenä One Piecen superhyvän käännöksen mahdollinen menettäminen julkaisijan vaihtuessa, tuntuvatkin pahalta.


Käypä tulevaisuudessa miten tahansa, nyt ollaan veitsenterällä ja katson, että kaikki suomenkielisen mangan saama huomio on tärkeää. Nyt kannattaa kaikkien muidenkin kirjoittaa, kuvata, videoida, sekä tietysti ostaa ja lukea mangaa kun sitä vielä suomeksi saa. Tehdään töitä sen eteen, että mangalla on täällä vielä monta hyvää vuotta!

Ps. Ensimmäinen "oikea" blogipostaus käsittelee Taiga Sassan historiallista matkakertomusta Bird ihmemaassa. Kiva jos luit (tai skrollasit) tänne asti!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Bird ihmemaassa, osat 1-3